Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Transforma-ti diminetile intr-un impuls de energie cu proteine bune din ou la care sa adaugi fier si alte minerale esentiale din spanac. Pune-le pe amandoua in cea mai gustoasa reteta de omleta.

Metoda de preparare

Topeste untul intr-o tigaie larga, pe foc mediu. Caleste prazul impreuna cu usturoiul si tarhonul, amestecand din cand in cand. Dupa 15 minute, prazul ar trebuie sa se inmoaie.
Condimenteaza cu sare si piper.

Blanseaza spanacul cateva secunde in apa fierbinte. Scurge-l si adauga-l peste praz. Mai gateste 30 secunde. Ia tigaia de pe foc.

Bate ouale, adauga patrunjelul tocat si 1 lingura de apa rece si amesteca bine.Toarna acest amestec peste spanacul si prazul din tigaie si imparte totul in doua parti egale.

Incinge o tigaie cu 2 linguri ulei de masline.Pune la baza o portie de legume gatite, apoi jumatate din ouale batute. Presara deasupra feta faramitata si lasa amestecul nemiscat pana cand ouale incep sa se coaguleze. Da focul mic si lasa sa se gateasca pana se intareste, apoi intoarce cu grija pe partea cealalata si mai gateste 1-2 minute.

Repeta operatiunea si pentru a doua omleta.
Serveste imediat.
  
Inspiratie reteta: www.taste.com.au

Tags: omleta