< 1h
usor
Asiatica
Okonomiyaki sunt niste clatite japoneze foarte gustoase, despre care se spune ca sunt undeva intre clatite si omleta. Okonomiyaki se prepara din aluat de clatite, varza, porc si/sau fructe de mare, adaugand diverse alte ingrediente. Exista restaurante unde iti poti alege ingredientele si unde bucatarul gateste in fata ta sau poti fi chiar tu bucatarul.
Se amesteca intr-un castron faina cu apa. Se adauga varza, ouale, ceapa, crevetii. Se imparte compozitia in 2. Se unge cu ulei o tigaie, se pune compozitia pentru prima clatita (care trebuie sa aiba o grosime de aproximativ 1.5 cm). Se adauga bucatile de bacon, astfel incat sa acopere clatita. Dupa 3 minute, se intoarce clatita cu partea cu bacon in jos, si se mai lasa pe foc 4 minute. Se intoarce din nou clatita, cu partea cu bacon in sus si se mai lasa pana se intareste, cca 3 minute.
Se serveste cu maioneza, sos okonomiyaki (puteti inlocui cu sos Worcestershire), aonori (fulgi de alge) si katsuobushi (fulgi de peste bonito). Chiar si fara ultimele ingrediente, Okonomiyaki vor fi delicioase.
- faina
- 100 gr creveti optional
- 6 fasii bacon bacon taiat cubulete
- 30 gr pesmet
- 2 cepe verzi
- 2 oua
- 300 gr varza taiata fasii
- 160 ml apa sau zeama de supa
- 100 gr faina