< 2h
mediu
Internationala
Suntem siguri ca vei incerca de mai multe ori reteta asta pentru ca te vei indragosti de ea.
Pentru sos:
2 linguri ulei vegetal
150g ceapa tocata
2 catei ustuori tocati marunt
50g zahar brun
70ml otet de orez
70ml sos de rosii/ ketchup
2 linguri sos de soia
2 lingurite boabe de mustar
1 lingurita pudra de ghimbir
½ lingurita piper negru macinat
2 cuisoare
800g prune, taiate in sferturi
1 bucata anason stelat
Pentru friptura:
2 linguri ulei vegetal
2 muschiuleti de porc (nu mai mult de 450g carne)
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper
Preparare:
Soteaza ceapa si usturoiul in 2 linguri de ulei la foc mediu timp de 5 minute, amestecand continuu. Adauga restul ingredientelor, inclusiv prunele. Lasa totul sa dea in clocot, redu intensitatea focului si lasa-le sa fiarba la foc mic. In 30 de minute prunele se vor inmuia, se vor rupe si sosul se va ingrosa. Scoate si arunca cuisoarele si anasonul stelat.
Incinge cuptorul la 230C.
Incinge o tigaie pe foc mediu, adauga 2 linguri de ulei, condimenteaza muschiuletul de porc cu sare si piper si pune-l in tigaie. Soteaza timp de 7 minute pana cand se rumenetse pe toate partile.
Transfera carnea de porc intr-o tava tapetata cu hartie de aluminiu si acopera muschiuletii cu un sfert din sosul cu prune. Baga la cuptor timp de 15 minute. Intoarce carnea o data, adauga un sfert din sos deasupra si mai pune la cuptor timp de 10 minute. Scoate friptura si las-o inca 10 minute fara sa o tai. Serveste-o cu sosul de prune ramas.
- prune
- rosii
- orez
- carne de porc
- prune