1h
usor
Internationala
Incinge 2 linguri ulei pe foc mediu si prajeste baconul timp de 8 minute. Adauga ciupercile, ½ lingurita sare si piper. Gateste pana cand ciupercile sunt moi. Adauga usturoiul si mai gateste un minut.
Ia de pe foc, adauga pesmetul si 2 linguri patrunjel tocat. Lasa amestecul sa se raceasca.
Inmoaie 10-12 scobitori in apa. Spala si usuca cu servetele de hartie carnea de porc. Fileteaza-o, astfel incat sa obtii o fasie lata de carne in care sa rulezi umplutura. Acopera cu o folie de plastic si bate-o cu un ciocan de carne, pana ajunge la 1 -1.5cm grosime.
Intinde amestecul cu ciuperci peste carne si ruleaza strans. Prinde cu scobitori ca sa nu se desfaca in timpul coacerii.
Pune rulada unsa cu ulei de masline si condimentata cu sare si piper pe un grill incins. Rumeneste-o 25-30 minute, pana cand un termometru de carne indica 60C in centrul ei. Transfera pe un tocator.
Amesteca restul de 3 linguri de ulei cu 2 linguri patrunjel tocat, coaja de lamaie, sare si piper si intinde acest amestec peste rulada.
Sursa reteta si foto: www.foodnetwork.com
- carne de porc
- 1/2 legatura patrunjel tocat
- 1 catel de usturoi tocat marunt
- 1 lingura pesmet
- piper
- 1kg muschi file de porc (cotlet fara os), curatat de grasime
- sare
- 225g ciuperci feliate subtire
- 4 felii bacon tocate
- 5 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa