< 2h
mediu
Internationala
Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius si pregateste raftul din mijloc. Intre timp, sterge muschiul de porc cu un servetel de hartie ca sa fie complet uscat.
Daca o parte a muschiului este mai subtire, leag-o cu o sfoara de macelar astfel incat sa se gateasca in mod egal pe toata suprafata.
Ia muschiuletul in mana si unge-l bine cu ulei, apoi condimenteaza-l bine cu sare si piper proaspat macinat.
Pune-l deoparte si incinge o tigaie cu ulei.
Cand uleiul incepe sa scoata fum, pune carnea in tigaie si, timp de aproximativ zece minute, rumeneste-o peste tot.
Transfera carnea intr-un vas pentru copt si las-o sa se raceasca, aproximativ 15 minute.
Intre timp, amesteca bine intr-un bol untul cu usturoiul, rozmarinul si cimbrul. Cand carnea e pregatita, unge-o cu acest mix deasupra si pe parti.
Gateste-o timp de 25-35 de minute pana ce termometrul, introdus in cea mai groasa parte a carnii, inregistreaza 49 - 51 grade Celsius (pentru o carne in sange) si 51-57 grade Celsius (pentru medium rare).
Scoate carnea din cuptor si pune-o pe un tocator. Acoper-o lejer cu o folie si las-o sa stea cel putin 20 de minute sa se odihneasca, inainte sa o servesti.
Sursa: www.chow.com
- muschi de vita
- 1 lingura cimbru tocat marunt
- 1 lingura rozmarin tocat marunt
- 2 catei de usturoi medii, tocati marunt
- 8 linguri unt unt nesarat la temperatura camerei
- 1 lingura piper proaspat macinat
- 2 sare Kosher
- 2 linguri ulei vegetal
- 1 muschi de vita de 1,6-1,8kg