Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius si pregateste raftul din mijloc. Intre timp, sterge muschiul de porc cu un servetel de hartie ca sa fie complet uscat.

Daca o parte a muschiului este mai subtire, leag-o cu o sfoara de macelar astfel incat sa se gateasca in mod egal pe toata suprafata.
Ia muschiuletul in mana si unge-l bine cu ulei, apoi condimenteaza-l bine cu sare si piper proaspat macinat.
Pune-l deoparte si incinge o tigaie cu ulei.

Cand uleiul incepe sa scoata fum, pune carnea in tigaie si, timp de aproximativ zece minute, rumeneste-o peste tot.

Transfera carnea intr-un vas pentru copt si las-o sa se raceasca, aproximativ 15 minute.

Intre timp, amesteca bine intr-un bol untul cu usturoiul, rozmarinul si cimbrul. Cand carnea e pregatita, unge-o cu acest mix deasupra si pe parti.

Gateste-o timp de 25-35 de minute pana ce termometrul, introdus in cea mai groasa parte a carnii, inregistreaza 49 - 51 grade Celsius (pentru o carne in sange) si 51-57 grade Celsius (pentru medium rare).

Scoate carnea din cuptor si pune-o pe un tocator. Acoper-o lejer cu o folie si las-o sa stea cel putin 20 de minute sa se odihneasca, inainte sa o servesti.

Sursa: www.chow.com