Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 210C si imbraca o tava de friptura cu folie de aluminiu. 

Pune un gratar uns cu ulei in tava.

Pentru crusta, amesteca intr-un bol cafeaua, zaharul, pudra de usturoi, sarea, piperul si paprika.

Curata muschiul de orice urma de grasime si aseaza carnea pe gratarul pus in tava.

Presara amestecul de condimente si cafea deasupra si pe lateralele bucatii de carne si apasa usor cu degetele peste el. Infige un termometru de carne in bucata de muschi si pune carnea la cuptor.

Coace timp de 50-60 minute sau pana cand termometrul inregistreaza 57C, pentru o friptura medium rare. 

Scoate friptura din cuptor, acopera-o cu o folie de aluminiu si lasa-o sa stea asa timp de 15 minute. Feliaza carnea si serveste-o cu cartofi noi copti. 

Sursa reteta si foto: www.bhg.com