2h
avansat
Franceza
Dish-ul lui Sorin Bontea a fost replicat, in editia din 22 mai, de patru dintre concurentii MasterChef. Toti au trecut proba cu brio iar doi dintre ei, Petru si Liliana, au impresionat atat de tare incat au fost numiti capitani de echipa.
Creamy spinach
Avem nevoie de spanac, unt, ceapa, usturoi, piper, smantana dulce de gatit si parmezan. Spanacul se curata, se spala si se lasa la scurs. Intr-o tigaie, se soteaza in unt ceapa si usturoiul taiate marunt. Se adauga frunzele de spanac intregi, piperul si smanatana, iar la final parmezanul.
Vita
Muschiul de vita se da cu piper, apoi se imbraca in felii foarte subtitri de prosciutto crudo, se pune in tigaia bine incinsa teflonata (fara ulei sau unt), se intoarce pe toate partile cat sa ia culoare. Apoi se da la cuptor la 220 de grade, timp de 5, 6 minute. Inainte sa fie servita, carnea se lasa sa se odihneasca 3 minute. Nu se sareaza decat atunci cand este gata.
Cartofii
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii rotunde. Se pun la prajit intr-o tigaie cu unt, se prajesc pe ambele parti la foc moale. Cand sunt gata, se asezoneaza cu sare si piper (dupa ce cartofii au fost taiati nu se spala, astfel au mai mult amidon si vor sta lipiti).
Sos
Galbenusurile de ou se bat spuma, se pun la bain-marie si se gatesc cam 2 minute, dupa care se adauga treptat untul clarifiat (60 de grade C), se da la o parte, se adauga pasta de tomate, rosia cuburi, sucul de lamaie si sarea.
Plating
Se aseaza spanacul in farfurie, se pune deasupra carnea, peste carne cartofii si apoi sosul. Sosul se poate pune in farfurie, dupa imaginatia fiecaruia, sau se poate servi separat
- carne de vita
- 150 gr spanac
- 20 gr parmezan
- 2 felii subtiri prosciutto
- 60 ml smantana de gatit
- 10 ml suc de lamaie
- piper
- sare de mare
- 1 varf de lingurita pasta de tomate
- galbenusurile de la 2 oua
- rosii (o jumatate)
- 40 gr ceapa
- 30 gr usturoi
- 100-150 gr unt
- 250 gr carne de vita (muschi)
- 100 gr cartofi