< 30 min
usor
Internationala
Acest desert este o reinventare a clasicului mousse, dar cu mai putine grasimi si calorii. Este permis chiar si celor care tin dieta sau au un regim alimentar restrictiv din pricina unor afectiuni.
Pune apa intr-o oala mica si presara gelatina in ea. Lasa sa stea asa timp de 1 minut.
Pune oala pe foc mic si incalzeste apa timp de 3 minute, amestecand continuu pana cand gelatina se dizolva. Ia de pe foc si lasa amestecul sa se raceasca.
Pune cacaua cernuta si siropul de ciocolata in amestecul cu gelatina si amesteca bine pana cand se incorporeaza.
Bate frisca si incorporeaza-o in amestecul cu cacao. Imparte compozitia in 6 recipiente, acopera-le si pune-le la frigider cel putin 2 ore pana cand se intareste mousse-ul.
Poti decora fiecare mousse cu 1-2 linguri de frisca inainte de servire.
Sursa reteta si foto: My Recipes
- cacao
- 260g frisca lichida neindulcita
- 6 linguri sirop de ciocolata fara zahar
- 2 linguri cacao neindulcita
- 1 pliculet gelatina
- 240ml apa rece