> 2h
mediu
Internationala
Un desert gourmet, usor de preparat. Dupa cateva incercari vei reusi sa-l executi cu maiestria unui cofetar.
Combina intr-un bol laptele, ciocolata si cafeaua instant si pune-le la microunde, in total 45 de secunde, pana se topeste ciocolata. Omogenizeaza si adauga 1 lingura de lichior.
Bate albusurile spuma. Amesteca jumatate din cantitatea de zahar cu 2 linguri de apa si un praf de sare intr-o oala si fierbe-le pana obtii un sirop. Amesteca trepatat siropul obtinut in albusurile batute, mixand pana cand obtii o spuma tare ca pentru bezele. Tot treptat incorporeaza spuma in amestecul de ciocolata.
Imparte compozitia in 6 boluri mici, acopera cu folie alimentara si pune-le la frigider cel putin 2 ore. Pune biscuitii pe o hartie de copt, presara migdalele tocate deasupra lor si topeste (timp de 3 minute) zaharul pe care sa il torni apoi deasupra biscuitilor. Lasa-l sa se intareasca timp de 5 minute.
Serveste mousse-ul in cupe de inghetata cu un biscuit crocant.
- ciocolata
- 2 linguri migdale tocate si rumenite in cuptor
- 6 biscuiti ciocolata
- 230ml frisca lichida
- 2 linguri apa
- 1 praf de sare
- 100g zahar
- 1 lingura amaretto
- 3 albusuri
- 1 ½ lingurite cafea instant
- 85g ciocolata amaruie tocata marunt
- 3 linguri lapte semi-degresat