Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Greceasca
Metoda de preparare

Se curata vanata, se taie rondele, se lasa in apa cu sare minim o ora. Se prajesc rondelele in ulei si se lasa sa se raceasca.

Umplutura: Tragem ceapa la tigaie, adaugam carnea de vita si o calim putin. Adaugam pasta de rosii, sare, piper.
In tava unsa cu ulei asezam un strat de vinete, unul de carne tocata si acoperim totul cu inca un strat de vinete.

Acum preparam sosul bechamel:Intr-o cratita infierbantam untul, punem faina, laptele si amestecam sa nu se faca cocoloase. La primul clocot, luam cratita de pe foc, punem oul si amestecam bine. Condimentam cu sare, piper si nucusoara.

Rasturnam crema bechamel in tava si presaram din belsug kefalotiri. Coacem la cuptor la 220 grade pret de aproximativ jumatate de ora.

Nu v-am ascuns niciun secret din aceasta reteta in ceea ce priveste cantitatile. Daca nu iese gustoasa ca a noastra, secretul sta in produsele pe care noi le folosim, originare si aduse direct din Grecia. Carne de vita din regiunea montana Holomondas, kefalotiri i untul de la ferma din Elasonas si uleiul de masline de Halkidiki.

Gabriela Chiriac este chef la Meze Taverna