Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Sud-americana
Sud-americana
Mojito s-a nascut pe strazile Havanei, in atmosfera incinsa a Cubei. Te va racori instantaneu si iti va da o briza de placere indiferent ca il incerci la o petrecere sau pur si simplu pentru relaxare dupa o zi plina.
Metoda de preparare
Pune frunzele de menta intr-un pahar inalt si stoarce sucul de lime peste ele. Toarna zaharul peste ele si cu ajutorul unui pisalog de la mojar freaca frunzele in zeama de lime pana le zdrobesti putin.
Adauga fulgi de gheata sau cuburi de gheta (dupa pofta si caldura de afara), apoi romul si ultima data apa minerala.
Decoreaza paharul cu un fir de menta proaspata si mai dauga cateva felii de lime.
Sfaturi! Poti pregati oricand si varianta nelacolica a acestui cocktail, numita Nojito.
INGREDIENTE
- rom
- 1 fir menta pentru decor
- 4 frunze menta
- 50 ml lime sucul de la 1-2 fructe
- 50 ml apa minerala
- 50 ml rom alb
- 1 lingurita zahar