Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala

Sidia de la MasterChef iti recomanda pentru Craciun "“o reteta care acompaniaza nemaipomenit o declaratie de Craciun si anume Moelleux au chocolat cu trufe acompaniat de coulis de fructe de padure cu piper rosu si inghetata de vanilie.”

Metoda de preparare

Se topeste ciocolata cu untul la bain-marie, dupa care se omogenizeaza. Separat se amesteca restul de ingrediente care vor fi in final incorporate in amestecul de ciocolata cu unt. Se toarna in forme unse cu unt (exceptand cazul in care formele sunt din silicon) care apoi introduc in cuptorul incins in prealabil la 200°C, timp de 6 minute.

Sosul coulis de fructe de padure

Ingrediente: 

  • 300 g fructe de padure (se poate opta si pentru cele congelate)
  • 150 g zahar
  • 75 ml coniac
  • ½  lingurita rasa de piper rosu macinat

Se adauga zaharul si coniacul peste fructele de padure si se lasa la macerat timp de o ora. Compozitia rezultata se da prin blender, se strecoara printr-o sita fina, dupa care sosul obtinut se pune la fiert la foc mic. Se adauga piperul rosu si se lasa sa scada pana ce acesta are consistenta unui gem.

Totul se serveste cu inghetata de vanilie peste care se presara un strat foarte fin de sare neagra vulcanica.