< 2h
usor
Internationala
Rumeneste carnea de miel, condimentata cu sare si piper, in uleiul incins pe foc mediu. Adauga salotele intregi curatate peste miel, in tigaie.
Cand salotele incep sa se rumeneasca frumos, toarna berea, adauga rozmarinul si frunzele de dafin si acopera partial cu un capac.
Lasa sa fiarba la foc mic timp de o ora si jumatate.
Intre timp pregateste un piure din:
- 600g pastarnac
- 30g unt
- 100ml smantana pentru gatit
Fierbe pastarnacul in apa cu sare pana cand se inmoaie. Zdobeste-l cu furculita sau intr-un robot de bucatarie si adauga peste ele untul incalzit cu smantana. Condimenteaza cu sare si piper si amesteca bine.
Scoate carnea din tigaie, acopera-o cu folie de aluminiu si lasa-o sa se odihneasca timp de 15 minute.
Dizolva mierea si mustarul in sosul ramas in tigaie si lasa sa se reduca la foc mare.
Serveste picioarele de miel pe un pat de piure de pastarnac, cu sosul din tigaie si salote.
Sursa reteta si foto: www.theguardian.com
- miel
- 1 lingura mustar Dijon
- 1 lingura miere
- 6 fire rozmarin
- 2-3 frunze dafin
- 500ml bere blonda
- 10 salote
- 2 linguri ulei de masline
- 2 picioare miel ( se alege partea de jos cu os)