Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Mexicana

In Mexic, acest mic dejun se numeste "huevos ranchero" si se spune ca este un remediu bun pentru mahmureala. Daca vrei sa il servesti la brunch, pune langa el fasole neagra sau orez fier si sos Tabasco.

Metoda de preparare

Caleste ceapa, usturoiul si ardeii impreuna cu frunzele de dafin si putina sare si piper.

Lasa-le sa se gateasca impreuna timp de 15 minute, pana cand legumele se inmoaie si se caramelizeaza. Toarna rosiile din conserva si paseaza-le cu furculita. Lasa sa dea in clocot si apoi gateste-le la foc mic 5 minute, pana cand sosul incepe sa se reduca.

Pune sare si piper si aseaza deasupra rosiile feliate. Sparge si cele sase oua intregi deasupra acestui amestec. Acopera cu un capac si lasa-le pe foc 3-4 minute sau mai mult in functie de cum iti place consistenta oualor gatite.

Serveste cu tortillas incalzite si cheddar ras.

Sursa reteta si foto: www.jamieoliver.com