< 30 min
usor
Britanica
Se spune ca englezii mananca cel mai consistent mic dejun din lume, cu budinci, carnuri grase, biscuiti, ceaiuri cu lapte. O adevarata bomba de calorii. Gordon Ramsay te salveaza daca tii dieta si iti da reteta pentru un mic dejun englezesc care nu te ingrasa.
Incinge un grill electric sau cuptorul la temperatura mare.
Pune pe o folie de aluminiu ciupercile curatate cu palaria in sus, rosiile, feliile de bacon. Stopeste cu putin ulei ciupercile si rosiile si condimenteaza-le cu sare si piper. Pune-le cu folia pe gril sau pe o tava in cuptor.
Coace-le timp de 5 minute pana cand ciupercile se inmoaie, iar baconul se rumeneste si devine auriu pe margini.
Acum poti sa pregatesti si ouale. Ca sa fie cat mai sanatos micul dejun poti sa incerci sa faci „ochiuri romanesti” sau ochiuri in apa.
Umple cu apa o tigaie, pana la jumatatea inaltimii si las-o sa dea in clocot. Adauga o lingura de otet de vin. Invarte cu o lingura in apa care fierbe astfel incat sa se formeze un vartej si toarna in apa, foarte usor, un ou pe care l-ai spart in prealabil intr-o ceasca. Repeta operatiunea cu fiecare ou si apoi lasa focul la nivel minim. Lasa ouale sa fiarba timp de 2 minute. Pana atunci albusurile se vor fi intarit, in timp ce galbenusul va fi moale si zemos.
Scoate ouale si lasa-le sa se scurga pe servete-le de hartie care sa absoarba apa. Aseaza pe farfurii feliile de paine de secara peste care sa pui cate un ou. Imparte in cantitati egale rosiile, ciupercile si baconul in fiecare farfurie si condimenteaza cu putin piper.
- bacon
- 4 ciuperci mari, curatate
- 300 g rosii cherry
- 16 felii bacon
- 8 oua
- 8 felii paine secara
- piper
- sare
- otet de vin
- ulei masline