< 30 min
usor
Internationala
Un preparat bogat in proteine, in care poti adauga si stafide, ghimbir confiat, pere sau nuci.
Pune quinoa la inmuiat in apa timp de 5 minute.
Intre timp unge o tigaie cu ulei si pune-o la incins pe foc mediu. Topeste in ea si jumatate de lingurita de unt.
Caleste merele timp de 5-10 minute pana cand se inmoaie si incep sa se caramelizeze. Scoate-le pe o farfurie.
Scurge quinoa si pune-o in tigaie cu 480ml apa. Lasa totul sa dea in clocot timp de 1 minut. Redu intensitatea focului si fierbe quinoa acoperita cu un capac timp de 10 minute. Cand s-a fiert ia-o de pe foc si amesteca usor cu o furculita.
Adauga restul de unt, scortisoara, zaharul si laptele. Amesteca sa le incorporezi si adauga merele pregatite. Serveste imediat!
Sursa reteta si foto: Weight Watchers
- quinoa
- 3 linguri zahar brun
- 1 lingurita scortisoara
- 480ml apa rece
- 2 mere medii taiate in cuburi sau felii
- 1 lingura unt
- 200g quinoa
- 60ml lapte