Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 190C.

Bate cu un mixer zaharul brun si untul si adauga fisticul macinat fin, 1 galbenus si coaja de portocala. Amesteca bine.

Taie un capac la fiecare mar, scoate-le mijlocul si semintele si umple-le cu acest amestec.

Pune merele intr-un vas de copt in care torni apa si vinul.  Coace-le timp de 45-55 minute.

Intre timp, pregateste crema cu scortisoara.

Pune laptele, smantana si batul de scotisoara pe foc, pana da in clocot. Lasa-l sa se infuzeze timp de 30 minute. Strecoara-l si pune-l din nou pe foc.

Bate 2 galbenusuri cu 2 linguri zahar si 1 lingura de amidon. Toarna peste ele incet lichidul incalzit, amestecand continuu. Pune tot amestecul inapoi pe foc, timp de 5 minute si gateste-le pana cand se ingroasa, amestecand continuu.

Serveste crema cu merele coapte.

Sursa reteta si foto: www.gourmantineblog.com