< 1h 30min
usor
Internationala
Incinge cuptorul la 190C.
Bate cu un mixer zaharul brun si untul si adauga fisticul macinat fin, 1 galbenus si coaja de portocala. Amesteca bine.
Taie un capac la fiecare mar, scoate-le mijlocul si semintele si umple-le cu acest amestec.
Pune merele intr-un vas de copt in care torni apa si vinul. Coace-le timp de 45-55 minute.
Intre timp, pregateste crema cu scortisoara.
Pune laptele, smantana si batul de scotisoara pe foc, pana da in clocot. Lasa-l sa se infuzeze timp de 30 minute. Strecoara-l si pune-l din nou pe foc.
Bate 2 galbenusuri cu 2 linguri zahar si 1 lingura de amidon. Toarna peste ele incet lichidul incalzit, amestecand continuu. Pune tot amestecul inapoi pe foc, timp de 5 minute si gateste-le pana cand se ingroasa, amestecand continuu.
Serveste crema cu merele coapte.
Sursa reteta si foto: www.gourmantineblog.com
- mere
- 1 bat scortisoara
- 80ml smantana pentru frisca
- 240ml lapte
- 80ml vin alb
- 80ml apa
- coaja de la o portocala
- 3 galbenusuri
- 3 linguri zahar brun
- 30g unt
- 130g fistic
- 4 mere (golden delicious)
- 1 lingura amidon
- 2 linguri zahar