Timp preparare:
< 1h 30min
< 1h 30min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Metoda de preparare
Spala si usuca merele, indeparteaza-le conditele si infige in ele niste bete de acadele sau de inghetata.
Inmoaie la bain-marie sau la microunde caramelele, apa si extractul de vanilie.
Inmoaie fiecare mar in caramelul fierbinte si lasa sa se scurga excesul. Apoi tavaleste fiecare mar prin nuci pecan maruntite. Aseaza-le pe o hartie de copt unsa si lasa-le la rece timp de 15 minute.
Topeste si ciocolata, si toarna putin deasupra merelor, astfel incat sa acopere jumatatea superioara a lor. Lasa merele la rece timp de 15 minunte pentru ca stratul de ciocolata sa se intareasca.
Sursa reteta si foto: My Recipes
INGREDIENTE
- mere
- 350g ciocolata neagra sau cu lapte
- 240g nuci pecan maruntite
- 1 lingura apa
- 1 lingura extract vanilie
- 350g caramele moi
- 6 mere mari (Granny Smith)