Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Spala si usuca bine merele. Infige in ele cate un bat de acadea sau de inghetata.

Pregateste o tava cu hartie de copt unsa generos cu unt.

Topeste la bain-marie caramelele si 2 linguri de apa. Inmoaie pe rand merele in acest amestec astfel inact sa le acoperi compet coaja cu caramel. Cu ajutorul unui cutit indeparteaza caramelul in exces de la baza merelor si pune-le pe hartia de copt. Tine-le la frigider timp de 5 minute pana cand caramelul se intareste.

Topeste la bain -marie ciocolata neagra. Inmoaie, pe rand, o parte din fiecare mar in acest amestec. Aseaza merele inapoi pe tava si pune-le la frigider timp de 10 minute pana cand ciocolata se intareste.

Repeta operatiunea si pentru ciocolata cu lapte. Daca doresti poti tavali merele si prin migdale prajite si tocate.

Pune merele la firgider timp de 10-15 minute pana cand ciocolata de pe suprafata lor se intareste perfect.

Sursa reteta si foto: My Recipes