< 1h 30min
usor
Internationala
Spala bine merele si usuca-le inainte sa le folosesti. Trebuie sa lucrezi repede, insa, daca siropul incepe sa se intareasca poti sa il incalzeti din nou pentru a-l lichefia.
Aseaza o hartie de copt pe o tava mare si unge-o cu putin ulei.
Pune la fiert cidrul si brandy-ul si lasa-le pe foc in jur de 15 minute pana cand lichidul incepe sa se reduca. Adauga dropsurile si amesteca pana cand acestea se topesc. Adauga si zaharul, si sarea si amesteca pana cand zaharul se dizolva.
Lasa tot amestecul pe foc, timp de 8 minunte, pana cand atinge temperatura de 150C. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca pana la 100C (in jur de 15 minute).
Foloseste niste crengute pe care sa le infigi in merele spalate si apoi inmoaie merele in siropul fierbinte. Pune merele pe tava pregatita anterior si lasa-le sa se raceasca pana cand crusta se intareste.
Sursa reteta si foto: My Recipes
- mere
- 12 mere mici (Granny Smith)
- 1/8 lingurita sare
- 330g zahar
- 80g dropsuri cu aroma de scortisoara
- 120ml brandy
- 420ml cidru de mere