Timp preparare:
30 min
30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Metoda de preparare
Incinge cuptorul la 200C.
Pregateste toppingul amestecand faina cu fulgii de ovaz, 70g zahar brun, zaharul tos, sare si 1/2 lingurita scotisoara. Incorporeaza in ele 4 linguri de unt rece taiat in bucatele. Lasa deoparte.
Curata si taie in bucatele 4 dintre mere. Pune-le impreuna cu 70g zahar brun, restul de unt si 1/2 lingurita scortisoara, intr-o tigaie pe foc mediu, timp de 8-10 minute. Pana cand merele se inmoaie. Ia-le de pe foc.
Taie un capac la restul merelor si scoate-le miezul, lasand un sfert de centimetru de coaja.
Umple merele cu amestecul pregatit pe foc mai devreme. Si adauga deasupra lor topping. Coace-le 10-15 minute si serveste-le calde cu inghetata de vanilie.
Sursa reteta si foto: lecremedelacrumb.com
INGREDIENTE
- mere
- 1/4 lingurita sare
- 50g zahar tos
- 40g fulgi ovaz
- 60g faina
- 1 lingurita scortisoara
- 140g zahar brun
- 8 linguri unt
- 8 mere