Timp preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 200C.

Pregateste toppingul amestecand faina cu fulgii de ovaz, 70g zahar brun, zaharul tos, sare si 1/2 lingurita scotisoara. Incorporeaza in ele 4 linguri de unt rece taiat in bucatele. Lasa deoparte.

Curata si taie in bucatele 4 dintre mere.  Pune-le impreuna cu 70g zahar brun, restul de unt si 1/2 lingurita scortisoara, intr-o tigaie pe foc mediu, timp de 8-10 minute. Pana cand merele se inmoaie. Ia-le de pe foc.

Taie un capac la restul merelor si scoate-le miezul, lasand un sfert de centimetru de coaja.

Umple merele cu amestecul pregatit pe foc mai devreme. Si adauga deasupra lor topping.  Coace-le 10-15 minute si serveste-le calde cu inghetata de vanilie.

Sursa reteta si foto: lecremedelacrumb.com