Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 180C. Scoate mijlocul de la mere, lasand baza intacta. Unge interiorul lor cu suc de lamaie.

Amesteca afinele cu 2 linguri de zahar si amidonul si unmple cu ele merele.

Pregateste un topping din unt, 25g zahar si faina, amestecate pana capata un aspect grunjos. Adauga acest amestec peste merele umplute.

Pune merele la copt timp de 25-30 minute.

Intre timp, pregateste crema de vanilie din:

  • 200ml smantana pentru frisca
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie

Incalzeste smantana pe foc, fara sa o dai in clocot.

Amesteca galbenusurile cu amidonul, zaharul si vanilia. Toarna acest amestec peste smantana fierbinte si pune inapoi pe foc pana cand incepe sa se ingroase.

Serveste merele fierbinti cu crema de vanilie.

Sursa reteta si foto: kitchensanctuary.com