Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Metoda de preparare
Incinge cuptorul la 180C. Scoate mijlocul de la mere, lasand baza intacta. Unge interiorul lor cu suc de lamaie.
Amesteca afinele cu 2 linguri de zahar si amidonul si unmple cu ele merele.
Pregateste un topping din unt, 25g zahar si faina, amestecate pana capata un aspect grunjos. Adauga acest amestec peste merele umplute.
Pune merele la copt timp de 25-30 minute.
Intre timp, pregateste crema de vanilie din:
- 200ml smantana pentru frisca
- 2 galbenusuri
- 1 lingurita amidon
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita extract de vanilie
Incalzeste smantana pe foc, fara sa o dai in clocot.
Amesteca galbenusurile cu amidonul, zaharul si vanilia. Toarna acest amestec peste smantana fierbinte si pune inapoi pe foc pana cand incepe sa se ingroase.
Serveste merele fierbinti cu crema de vanilie.
Sursa reteta si foto: kitchensanctuary.com
INGREDIENTE
- mere
- 50g faina
- 25g unt taiat in cubulete mici
- 1/4 lingurita amidon
- 25g+2 linguri zahar
- 65g afine
- 1 lingura suc de lamaie
- 4 mere