Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Franceza

O reteta propusa de Simon Scott, chef la restaurnatul Bistrot des Saveurs din Castres.

Metoda de preparare

Pentru Crumble:

Amesteca faina, zaharul brun si faina de alune. Taie untul in cubulete mici si incorporeaza-l in amestecul cu faina, pana cand capata aspect granulos. Intinde-l pe o tava si da-l la cuptor timp de 10 minute, la 180C. Scoate-l si lasa-l sa se raceasca.

Pentru mere caramelizate:

Curata 4 mere, taie-le un capac (pe care il pastrezi) si scoate-le mijlocul cu seminte. Din celelalte 2 mere decupeaza mai multe patrate mici si cateva felii pe care sa le folosesti la decor.

Pregateste un caramel din zaharul pudra, pe care sa il deglasezi cu sucul de mere si in care sa adaugi untul, stafidele si scortisoara. Lasa-l pe foc mic timp de 5 minute. Unge sau inmoaie merele, cubuletele de mere si feliile cu acest caramel si pune-le pe toate la cuptor timp de 9 minute, la 180C. 

Umple merele curatate cu patratelele unse cu caramel, pune un baton de scortisoara si feliile pentru decor. Pe aceeasi farfurie aseaza 1-2 linguri de crumble si adauga o cupa de inghetata de vanilie.

Sursa reteta si foto: Le Gout