< 1h
usor
Internationala
Poti folosi acest fel ca o garnitura, dar e satios si de unul singur. Daca vrei un gust picant mai preganant presara piper abia la final, inainte de servire. Noua ne-au placut culorile vibrante ale acestui fel de mancare.
Pune cartofii intr-o cratita cu frunzele de dafin, sare si apa cat sa-i acopere aproape complet. Pune la fiert, acoperit cu un capac. Dupa ce dau in clocot, lasa cartofii sa fiarba la foc mic 15 minute, pana cand se inmoaie usor.
Scurge o mare parte din apa din cratita, adauga mazarea si sare dupa gust. Gateste totul la foc mediu timp de 7 minute pana cand mazarea se inmoaie usor. Apa ar trebui sa scada.
Amesteca o lingura de unt si putin piper. Serveste fierbinte cu restul de unt si piper presarat deasupra.
Sursa reteta si foto: myrecipes.com
- mazare
- piper
- sare
- 400g mazare verde
- 4 linguri unt moale
- 2 frunze de dafin uscate
- 200-300g cartofi noi spalati si frecati cu un burete