< 1h 30min
mediu
Internationala
Pune apa la fiert si cand da in clocot adauga malaiul amestecand continuu cu un tel rotund. Adauga sarea si continua sa amesteci pana cand mamaliga incepe sa se ingroase. Da focul mic si lasa mamaliga sa se gatesca in vasul acoperit 20-30 de minute, amestecand la fiecare 10 minute.
Ia mamaliga de pe foc si incorporeaza cheddarul ras. Acopera si lasa asa pana cand esti gata de servire.
Cu 10 minute inainte ca mamaliga sa fie gata, prajeste rondelele de carnati pana cand se rumenesc, adauga usturoiul tocat marunt si fulgii de chilli si dupa 30 de secunde adauga rosiile cherry.
Lasa-le sa se gateasca impreuna 2-3 minute, apoi adauga spanacul si mai lasa pe foc pana cand acesta se inmoaie.
Pregateste ouale posate dupa metoda de aici.
Intre timp, pune mamaliga fierbinte in 4 boluri, adauga in mod egal amestecul de spanac si carnati si scoate fiecare ou posat in cate un bol. Serveste imediat.
Sursa reteta si foto: The Kitchn
- malai
- 150g rosii cherry taiate in jumatati
- 1/8 lingurita fulgi chilli
- 3 catei usturoi
- 2 carnati picanti faliati rondele
- 130g cheddar ras
- sare
- 170g malai
- 900ml apa
- 170g baby spanac
- 4 oua