Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Franceza
Metoda de preparare

Toate ingredientele ar trebui lasate sa ajunga la temperatura camerei inainte sa incepi sa le amesteci.

Amesteca zaharul cu faina si adauga 3 sferturi din ouale batute. Bate cu putere pana cand amestecul arata ca o smanatana groasa. Lasa totul sa stea deoparte 10 minute.

Intre timp topeste 110g unt intr-o oala si lasa-l  pana cand capata o culoare maroniu deschis. Adauga 1 lingura si jumatate din untul fierbinte in amestecul cu faina si incorporeaza. Restul de unt, pune-l pe baie de gheata si lasa-l sa se raceasca ( dar sa nu se intareasca).

Acum, adauga restul de ou batut in aluat si untul racit.

Incorporeaza extractul de vanilie, coana rasa de lamaie, sucul de lamaie si un praf de sare. Acopera aluatul si lasa-l in frigider cel putin 1 ora.

Amesteca 2 linguri de unt topit cu 1 lingura faina si unge cu acest amesteca doua tavi speciale de Madeleine. Pune-le deoparte (sau in frigider daca in bucatarie e prea cald).

Incinge cuptorul al 190C.

Cu ajutorul unei linguri pune aluat in tavi. Nu folosi mai mult de o lingura de aluat pentru fiecare Madeleina. Coace-le timp de 15 minute. Scoate-le sa se raceasca pe un gratar.