30 min
usor
Scotiana
Macaroons (a nu se confunda cu macarons) sunt niste prajiturele care au la baza albusuri de ou, nuci, migdale si/sau cocos. Ele au aparut in Italia, insa varianta cu cocos isi are originile in Scotia.
Pas 1. Amestecam albusurile cu zaharul si fulgii de cocos, pana se formeaza o pasta omogena, relativ usor de modelat.
Pas 2. Din pasta obtinuta modelam bile cam de marimea bomboanelor Raffaelo, pe care le punem intr-o tava in care am pus in prealabil hartie de copt.
Pas 3. Bagam tava cu macaroons la cuptor la 170 de grade si lasam sa se coaca 18-20 de minute.
Pas 4. Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca 5-10 minute.
Pas 5. Le servim fie asa cum sunt, fie cu diverse dulceturi. S-aveti pofta!
O reteta trimisa de Adela de la Adelicii.ro. Multumim!
- nuca de cocos
- dulceata de mure
- 2-3 linguri de zahar brun
- 4-5 albusuri de ou
- 100g nuca de cocos