Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Vegetariana

Macaroanele cu branza iti aduc aminte de copilarie? Reinventeaza vechea reteta a mamei sau a bunicii cu paste in forme noi, ciuperci proaspete si branza fina innobilata cu mucegai. Vei atrage si mai multi meseni la cina ta de duminica.

Metoda de preparare

Fierbe pastele in apa cu sare timp de 10-12 minute pana cand sunt al dente. Cu doua minute inainte de final adauga si mazarea congelata si fierbe-le impreuna. Scurge-le bine si pune-le intr-un bol.

Intr-o tigaie incinge uleiul si caleste ardeiul rosu tocat marunt, pentru 2 minute, apoi adauga ciupercile si caleste-le impreuna pentru alte 2 minute, amestecand din cand in cand. Presara faina in amestecul de pe foc amestecand continuu si apoi laptele. Lasa-le sa dea in clocot si apoi sa fiarba la foc mic pana cand sosul incepe sa se ingroase.

Adauga mustarul si branza Roquefort faramitata si mai lasa amestecul sa fiarba, la foc mic, pana cand branza se topeste. Condimenteaza cu sare si piper si adauga acum pastele si mazarea.

Amesteca totul pana cand se omogenizeaza. Toarna acest amestec de paste, legume si sos cu branza intr-un vas termorezistent. Presara deasupra branza Cheddar rasa si pesmet.

Coace pastele in cuptorul preincalzit la 220C/ gaz treapta 7, timp de 10-15 minute, pana cand se rumeneste.

Serveste-le calde!