Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Metoda de preparare
Spala, curata si pregateste toate legumele intr-un bol.
Spala si pregateste 4 borcane de 250ml.
Aseaza la baza fiecarui borcan catei de usturoi, cateva boabe de piper, fulgi de ardei iute si cateva crengute de marar.
Umple fiecare borcan cu amestec de legume, aproape pana sus.
Amesteca apa cu otetul si sarea, pana cand sarea se dizolva. Toarna lichidul in fiecare bocan, astfel incat sa acoperi legumele dar sa mai ramana 0.5 cm pana la capac.
Toarna ulei de masline cat sa umpli borcanul. Inchide borcanele cu capac si lasa-le sa stea intr-un loc intunecat si uscat, cel putin 2 saptamani. Odata deschis, tine borcanul in frigider.
Sursa reteta si foto: food52.com
INGREDIENTE
- conopida
- ulei de masline
- 4 linguri sare
- 500ml apa
- 500ml otet
- 10 boabe piper
- crengute de marar
- 6 catei usturoi
- fulgi ardei iute
- 1 legatura morcovi taiati bastonase sau rondele
- 1 ardei gras galben taiat in bucati
- 1 ardei gras rosu taiat in bucati
- 1 conopida taiata in bucati