< 1h 30min
usor
Vegetariana
Pentru o garnitura consistenta si usor de preparat, alege cateva legume radacinoase de primavara.
Incalzeste cuptorul la 190-200 de grade Celsius. Combina intr-un bol toate legumele cu uleiul de masline, sare si piper, amestecand pana toate bucatile sunt acoperite uniform. Dupa aceea, le asezi pe o bucata de foaie de copt intr-o tava si o introduci in cuptor pentru aproximativ 45 de minute, amestecand ocazional.
Pana se coc legumele, amesteca intr-un bol untul, cu hreanul ras si cimbru.
Legumele sunt gata cand incep sa aiba o culoare de caramel pe margini. Scoate tava din cuptor si toarna amestecul de unt peste ele, amestecand pana toate bucatile sunt acoperite uniform. Seveste alaturi de friptura, fie ea de vita sau de pui.
Sursa: Food52.com
- amaretto
- piper
- 100g unt
- sare
- 2 linguri cimbru uscat
- 3 linguri hrean ras proaspat/ din borcan
- 3 linguri ulei de masline
- 3 morcovi curatati si taiati in cuburi de 2 cm
- 3 napi curatati si taiati in cuburi de 2 cm
- 12 bucati ridiche taiate in jumatate
- 2 cepe normale, taiate in patru