< 1h 30min
usor
Italiana
Incinge cuptorul la 200C.
Pune feliile de vinete pe doua tavi de copt, unge-le cu ulei si condimenteaza cu sare si piper. Coace-le timp de 20 minute, pana cand se inmoaie.
Intre timp, incinge 1 lingura ulei pe foc mediu. Caleste carnea tocata timp de 4 minute, pana cand se patrunde. Adauga condimentele si ierburile aromatice, sare si piper si mai gateste inca 3 minute. Scoate carnea intr-un bol.
Intinde 250ml sos Bechamel intr-un vas ceramic pentru copt. Adauga doua foi de sagana. Pune jumatate din carnea de vita, parmezan, inca doua foi de lasagna, jumatate din feliile de vinete, inca 250ml sos, parmezan si repeta pana cand termini ingredientele.
Acopera lasagna cu o folie de aluminiu si coace in jumatatea de sus a cuptorului timp de 35-40 minute si inca 5 minute neacoperita. Lasa-o sa se raceasca 20 minute inainte sa o tai.
Sursa reteta si foto: www.marthastewart.com
- vinete
- 8 foi de lasagna prefierte
- 220g parmezan ras
- sos Bechamel
- 1 si 1/2 lingurita oregano uscat
- 1/4 lingurita scortisoara si cuisoare macinate
- 1/2 legatura menta tocata
- piper
- 450g carne de vita tocata
- sare
- 3 linguri ulei de masline
- 650g vinete taiate in rondele