Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Italiana
Metoda de preparare

Coace ardeii iuti in cuptorul incins, lasa-i acoperiti cateva minute si apoi curata-i de coaja si seminte si taie-i in fasii subtiri.

Caleste 2 catei de usturoi tocati in 2 linguri de unt incins. Adauga parumbul si gateste-le impreuna timp de 5 minute. Adauga apoi smantana si cimbrul, da focul mai mic si lasa-le sa fiarba impreuna 5 minute.

Lasa amestecul sa se raceasca putin, apoi paseaza-l cu un blender. Condimenteaza cu sare si piper.

Incinge cuptorul la 180C.

Caleste ceapa in restul de unt, pe foc mediu, timp de 5 minute. Adauga restul de usturoi si mai gateste 1 minut. Pune fasiile de zucchini si ardei copt si lasa totul pe foc 5 minute. Condimenteaza cu sare si pier.

Aseaza in straturi, intr-un vas de copt, sosul cu porumb, foi de lasagna, legumele sotate si felii de mozzarella. Acopera cu folie de aluminiu si pune la cuptor timp de 50 de minute. Apoi, descopera vasul si mai lasa inca 10 minute sa se rumeneasca la suprafata.

Serveste lasagna calda.

Sursa reteta si foto: www.foodnetwork.com