> 2h
usor
Italiana
Incinge cuptorul la 180C si unge un vas de copt (22x33cm).
Caleste salotele tocate in ulei si unt, timp de 1 minut. Adauga ciupercile si asezoneaza cu sare si piper. Gateste-le impreuna la foc mare timp de 18 minute, pana cand ciupercile se rumenesc.
Adauga vinul si lasa sa fiarba 1 minut. Apoi toarna smantana si lasa amestecul sa dea in clocot. Acopera cu un capac si fierbe la foc mic timp de 5 minute. Adauga patrunjel tocat si condimenteaza cu sare si piper.
Intre timp fierbe aproape al dente foile de lasagna. Scurge-le si pune-le imediat in apa rece. Sucurge-le din nou si usuca-le bine. Pune un sfert dintre ele la baza vasului de copt, toarna o treime din sosul cu ciuperci si apoi pune cubulete din branza.
Repeta pana cand termini ingredinentele. ultimul trebuie sa fie un strat de foi de lasagna. Unge cu 2 linguri de smantana si mai pune cateva cubulete de branza.
Acopera vasul cu hartie de copt unsa cu unt si coace lasagna in partea superioara a cuptorului timp de 15 minute. Indeparteaza hartia si mai lasa inca 15 minute la cuptor.
Lasa lasagna sa se raceasca un sfert de ora inanite de servire.
Sursa reteta si foto: Food&Wine
- foi de lasagna
- 400g branza Gruyere sau Fontina toata in cubulete
- 350g foi de lasagna
- patrunjel tocat
- 120ml vin alb sec
- 450ml+2 linguri smantana pentru gatit
- piper
- sare
- 3 salote tocate marunt
- 900g ciuperci de diverse soiuri feliate
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri unt