< 1h
usor
Americana
O altfel de friptura pentru cinele de vara. Dulceata naturala a fructelor se va potrivi perfect cu gustul de carne la gratar.
Incinge gratarul si unde-l cu ulei vegetal.
Inmoaie in apa 12 bete de frigarui din lemn timp de 15 minute sau foloseste unele de metal.
Pregateste un sos din dulceata de caise, pe care o incalzesti intr-o craticioara impreuna cu piperul de cayene si 1 lingura de apa. Cand incepe sa se ingroase opreste focul si condimenteaza cu sare si piper.
Pregateste frigaruile asezand pe fiecare, alternativ, cubulete din carne de porc, caise si ceapa, incepand si terminand fiecare frigaruie cu cate o bucata de carne de porc.
Pune frigaruile pe gratar si lasa carnea sa se patrunda, intorcandu-le din cand in cand. Unge-le atunci cand le intorci cu sosul pregatit mai devreme. In 12-15 minute vor fi gata.
Sursa reteta si foto: www.marthastewart.com
- caise
- 8 caise mari taiate in jumatati
- 450g carne de porc (muschi) taiata in cubulete
- piper negru
- sare
- 1/8 lingurita piper cayenne
- 60g dulceata de caise
- ulei vegetal
- 1 ceapa rosie taiata in felii