> 2h
usor
Internationala
Cocktailul French 75 poate fi consumat si cu lingurita. Aceasta reteta contine toate ingredientele celebrei bauturi care ia forma unor jeleuri gustoase.
Pregateste o tava de mini briose sau orice alte forme in care poti forma jeleuri egale ca marime. Unge cu putin ulei si sterge apoi cu un servetel. Astfel, vei putea scoate mai usor jeleurile cand se intaresc.
Amesteca 280ml de sampanie cu sucul de lamaie si zaharul si presara deasupra gelatina. Lasa-le sa stea 2-3 minute.
Incalzeste amestecul la foc mic pana cand zaharul si gelatina sunt complet dizolvate. Stinge focul si adauga inca 60ml sampanie si coniacul. Amesteca bine.
Toarna amestecul in formele pregatite si pune jeleul la frigider cel putin 2 ore. Serveste jeleurile decorate cu fructe si coaja de lamaie.
Sursa reteta si foto: Bakers Royale
- sampanie
- 85ml coniac
- 3 pliculete gelatina
- 1 lingura zahar
- 1 lingura suc de lamaie
- 340ml sampanie