Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Britanica

Saint Patrick's Day, 17 martie, este sarbatoarea culturala si religioasa a irlandezilor de aproape o mie de ani. Ziua incepe de regula la biserica, insa spre seara, barurile rasuna deja de muzica, iar berea si whiskyul curg valuri. Celebrata de irlandezii raspanditi prin toata lumea cu o veselie contagioasa, St Patrick’s Day este prilej de bucurie generala – trebuie doar sa iti pui un trifoi la rever, zambetul larg pe buze, dorul de petrecere in suflet si vei fi primit cu bratele deschise de orice grup de irlandezi. Daca nu ai un grup vesel de irlandezi in preajma, poti degusta din bucuria zilei Sfantului Patrick cu o Irish Coffee.

Metoda de preparare

Toarna cafeaua fierbinte, proaspat preparata intr-o cana speciala cu toarta si picior. Adauga whiskyul apoi zaharul brun si amesteca bine.

Daca folosesti frisca (neaparat proaspata, din smantana adevarata, nu cea tip spray sau pe baza de prafuri), poti reduce cantitatea de zahar din cafea pentru a nu obtine un mix prea dulce. Daca insa folosesti smatana usor batuta, neaparat pune zahar in cafea, pentru ca, spun expertii, fara zahar, crema va cobori spre fund, iar o cafea irlandeza veritabila trebuie bauta PRIN stratul de frisca.

Crema se toarna incet, folosind spatele unei lingurite curate, astfel incat stratul alb pufos sa se aseze uniform deasupra cafelei.

Nu se foloseste un pai - se soarbe incet, prin stratul de crema :-)

Happy St. Patrick’s Day!