> 2h
mediu
Internationala
Se rupe ciocolata in bucati mai mici si se topeste la bain-marie.
Se toarna ciocolata topita intr-o cratita si se pune pe foc la temperatura medie. Se adauga cacao, jumatate din cantitatea de zahar si 50 de ml de apa fierbinte. Se amesteca totul foarte bine, pana ce se topeste zaharul.
Dupa ce s-a topit zaharul, se indeparteaza cratita de pe foc si se adauga laptele, restul de zahar si jumatate din cantitatea de frisca. Trebuie amestecat bine pana se incorporeaza toate ingredientele.
Da focul mai tare si pune din nou cratita, amestecand din cand in cand, pana ajunge la punctul de fierbere. Se ia de pe foc.
Intr-un bol, se bat galbenusurile cu un tel si, amestecand continuu, se toarna jumatate din compozitia de ciocolata. Dupa ce se incorporeaza ouale, se toarna la loc, peste crema de ciocolata. Se lasa la foc mediu pana ce se subtiaza compozitia.
Se indeparteaza de pe aragaz si se adauga cantitatea de frisca ramasa. Frisca trebuie pastrata la rece. Astfel, odata adaugata ajuta la stoparea procesului de gatire.
Se trece compozitia printr-o sita (se elimina eventualele cocoloase) si se toarna intr-un bol. Se accelereaza procesul de racire, asezand bolul pe un pat de gheata. Intre timp, se adauga si esenta (rom sau vanilie, dupa gust).
Se pune intreaga compozitie intr-o masina de inghetata si se proceseaza conform cu instructiunile acesteia.
Daca nu aveti masina de inghetata, puteti urma instructiunile de aici.
- ciocolata
- 1 lingurita esenta de vanilie sau rom
- 3 galbenusuri de ou
- 400 ml frisca
- 400 ml lapte
- 50 gr cacao
- 100 gr zahar
- 200 gr ciocolata neagra (cel putin 70% cacao)