Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Se piseaza alunele intr-un mojar pana se transforma in pudra.

Se toarna laptele intr-o cratita si se pune pe aragaz, la foc mic, pana da intr-un clocot. Se ia cratita de pe foc, se adauga pudra de alune, se acopera si se lasa 15 minute pentru a infuza.

Se pune din nou laptele la incalzit.

Intr-un bol, se freaca bine galbenusurile cu zahar dupa care se toarna laptele cald. Aveti grija sa amestecati in permanenta.

Intregul amestec se pune in cratita si se lasa pe foc, la incalzit pentru cca 10 minute pana se ingroasa. Atentie nu trebuie sa dea in clocot.

Se incorporeaza si laptele praf amestecand continuu. Dupa gust, la acest pas pot fi adaugate si 20-30 gr de alune taiate marunt.

Se lasa crema la racit si se amesteca din cand in cand pentru a o impiedica sa se intareasca la suprafata.

Se muta intr-un bol si se lasa la congelator pentru cateva ore, pana se intareste. O data la 45-60 de minute, este recomandat sa o scoateti si sa amestecati puternic pentru a sparge fulgii de gheata formati.