Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare
Se pune scortisoara intr-o tigaie si se lasa pe aragaz, la foc mic, pana incepe sa se simta aroma acesteia. Indepartati, repede, tigaia de pe foc pentru a evita sa ardeti scortisoara.
Intr-o craticioara, se incalzesc la foc mediu, laptele, sarea, scortisoara si jumatate din cantitatea de frisca. Se amesteca in continuu pentru a incorpora scortisoara.
Se bat bine albusurile intr-un bol si se toarna deasupra compozitia, amestecand continuu. Se pune din nou intrega compozitie pe aragaz, la foc mediu. Se amesteca in continuu pana cand sosul incepe sa se ingroase (se prinde de spatula/lingura cu care se amesteca).
Umpleti un bol cu bucati de gheata si pune-ti deasupra lui un alt bol. Se toarna crema in acest bol printr-o sita si se lasa la racit.
Se muta intreaga compozitie intr-o masina de inghetata sau se procedeaza conform indicatiilor de aici.