< 30 min
usor
Internationala
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 100-120C.
Taie cepele in inele groase de 0.5cm. Selectaza doar inelele mari.
Amesteca inelele de ceapa cu 125g faina si lasa-le sa stea asa timp de 30 minute.
Dupa acest interval, amesteca restul de faina cu amidonul, condimentele, zaharul si sarea intr-un bol mare. Intr-un alt bol amesteca berea cu apa si oul. Toarna si incorporeaza treptat ingredientele umede in cele uscate.
Incinge o cantitate generoasa de ulei intr-o tigaie adanca, pe foc mediu spre mare, pana cand uleiul ajuge la 180C. Inmoaie pe rand inelele de ceapa in aluatul pregatit si prajeste-le in ulei, timp de 3 minute, intorcandu-le o data.
Scoate inelele prajite pe servetele de hartie, presara sare deasupra lor si apoi transfera-le pe niste tavi in cuptorul incalzit pentru a le pastra la cald.
- ceapa
- ulei pentru prajit
- 1 ou
- 480ml apa minerala
- 360ml bere blonda
- 2,5 lingurite zahar
- 1,5 lingura sare
- 2,5 lingurite pudra de ceapa
- 2,5 lingurite boia de ardei iute
- 2,5 lingurite pudra de usturoi
- 230g amidon
- 375g faina
- 6 cepe mari