Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Vegetariana
Vegetariana
Metoda de preparare
Boabele de naut se lasa la inmuiat peste noapte, apoi se fierb in apa 1-1,5h. Daca ai rabdare poti curata boabele dupa ce s-au fiert (o metoda mai rapida ar fi sa frecati boabele in palma).
Se pastreaza o cana din apa in care a fiert nautul. Se pun in blender nautul, tahini, usturoiul, zeama de lamaie. Se adauga uleiul si apa atat cat sa se obtina o crema fina. Se adauga sarea si se amesteca bine.
In functie de gusturi, mai puteti adauga tahini, usturoi sau zeama de lamaie. Se toarna compozitia intr-un bol, se niveleaza astfel incat sa se formeze un sant de forma unui cerc, in care se varsa putin ulei de masline. Se presara deasupra hummusului boia dulce.
INGREDIENTE
- naut
- putina boia dulce pentru decor
- 3 lingurite tahini
- zeama de la o lamaie
- 1 lingurita sare
- 2-3 linguri ulei
- 250g naut
- 2 catei de usturoi