< 2h
mediu
Internationala
Un gulas 'fin' ne propune Denes Robert din Dumbravita, pentru ca-l prepara cu unt, iar gustul va fi deosebit. Dar dupa numarul de ardei iuti pe care-l contine reteta, mancarea se poate numi 'gura de foc'.
"Se spala carnea, se taie cuburi potrivite si se pipereaza. Se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt. Untul se incinge in cratita si se prajesc bucatile de carne, atat cat sa capete putina culoare aurie. Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa sa se caleasca impreuna cu carnea. Se adauga boiaua, sarea, foile de dafin, otetul, rosiile decojite si apa fierbinte. Lasam la fiert pe foc mic si nu ne mai uitam la ele un ceas si jumatate", spune pentru AGERPRES Denes Robert.
Dar nu avem vreme de ragaz. In timpul acesta, spalam si curatam de seminte ardeii iuti si se taie rondele. Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in patru.
Dupa o ora de fiert, se adauga ardeii iuti in gulas, iar cu un sfert de ceas inainte ca mancarea sa fie gata adaugati si cartofii.
Se amesteca faina cu putina apa si smantana si se adauga gulasului. In final, se mai gusta si se adauga sare si piper, dupa gust. Se pune in farfurii mari, pentru ca o asa minunatie se va manca pana la ultima lingura.
- afine
- 100 g smantana
- 1 lingura faina alba
- 500 gr cartofi
- 3 ardei ardei micuti dar iuti
- 200 gr rosii decojite
- putin otet
- sare
- foi de dafin
- boia dulce si iute
- 1/2 pachet unt topit
- usturoi
- piper
- 2 cepe
- 1 kg pulpe (de vita si de porc)