> 2h
mediu
Internationala
Devenita mancare traditionala in Ungaria, gulasul este o supa sau tocana ce are la baza carnea de vita, paprika, ardei si ceapa. Exista insa numeroase variante de gulas, ce au printre ingrediente si cartofi, rosii, chimen, usturoi, in care vita este inlocuita cu porc etc.
Se pune uleiul sau untura intr-o oala la incalzit, se adauga ceapa si se lasa sa fiarba inabusit pana devine aurie. Se presara paprika si se amesteca bine pentru a nu se lipi. Se adauga bucatile de carne de vita si se soteaza pana ce capata o culoare maroniu-aurie. Se adauga usturoiul, chimenul, sarea, piperul, foaia de dafin, se adauga apa cat sa acopere continutul si se lasa sa fiarba la foc mic.
Cand carnea e pe jumatate fiarta (aproximativ 1,5 ore) se adauga bucatile de morcovi, pastarnacul, cartofii, frunzele de telina si sare daca este cazul. Se adauga 2-3 cesti de apa. Cand mancarea este aproape gata se adauga rosiile si ardeii. Se lasa la foc mic cateva minute.
- carne de vita
- 1 pastarnac taiat cubulete
- 1 lingurita seminte de chimen macinate
- sare dupa gust
- 1 frunza de dafin
- 1 lingura pudra de paprika
- 1-2 frunze de telina
- 2 rosii medii curatate de coaja si taiate (sau o lingura pasta de rosii)
- 2 ardei verzi taiati felii subtiri
- 1-2 morcovi taiati cubulete
- 2 catei de usturoi
- 2 cepe tocate
- 2 linguri untura (sau ulei)
- 600 gr carne de vita taiata in cubulete de 2 x 2 cm
- piper dupa gust