2h
usor
Internationala
Incinge cuptorul la 190C. Caleste ceapa in untul incins pana cand se inmoaie si se rumeneste.
In vasul in care ai calit ceapa adauga peste ea fasiile de haddock, 1 lingura de patrunjel, sare si piper.
Feliaza cartofii si radacina de telina subtire. Aseaza un strat din legume la baza unui vas din ceramica de copt (uns cu unt), continua cu jumatate din amestecul cu peste si ceapa, inca un strat de legume, inca un strat de peste si incheie cu un al treilea strat de felii de telina si cartofi.
Amesteca laptele, smantana, 1 lingurita de sare si 1/4 lingurita piper si toarna totul deasupra legumelor. Acopera vasul cu folie de aluminiu si pune la copt timp de 1 ora. Indeparteaza folia si mai lasa la cuptor 30 de minute.
Lasa legumele sa se raceasca timp de 10 minute inainte sa le servesti cu restul de patrunjel tocat presarat deasupra.
Sursa reteta si foto: Epicurious
- telina
- 1/4 lingurita piper
- 1 lingurita sare
- 120ml lapte
- 800g cartofi curatati
- 60g smantana
- 700g radacina telina curatata
- 2 linguri patrunjel tocat
- 250g paste haddock afumat rupt in fasii
- 2 linguri unt
- 2 cepe tocate marunt