1h
usor
Internationala
O reteta rustica si foarte simpla care poate fi si fel principal, dar si garnitura la orice meniu de vara si toamna. Nici nu trebuie sa te straduiesti sa asezi legumele in straturi perfecte pentru ca indiferent cum le pui vei avea o explozie de culoare in farfurie. Sigurul secret este sa feliezi extrem de subtire legumele.
Incinge cuptorul la 200C. Unge bine o tava de copt din ceramica ( de maxim 2 litri) cu putin ulei de masline.
Feliaza in rondele foarte subtiri dovleceii si cartofii. Amesteca feliile cu 3 linguri ulei de masline si aseaza o treime din ele la baza vasului de copt. Asezoneaza bine cu sare si piper si presara jumatate din cantitatea de branza de capra faramitata.
Repeta operatiunea cu o treime din legume si apoi cu restul de branza. Ultimul strat trebuie sa fie tot unul de legume. Toarna laptele peste toate aceste straturi si presara parmezanul ras.
Baga la cuptor acoperind vasul cu un capac pe masura sau cu folie de aluminiu si coace timp de 30 de minute. Scoate capacul sau folia si mai lasa inca 15 minute la cuptor pana cand se rumeneste.
Presara busuiocul si cimbrul si serveste gratinul cald.
Sursa reteta si foto: The Kitchn
- dovlecei
- 1/2 lingura busuioc proaspat tocat
- 60g parmezan ras
- 60ml lapte
- 150g branza de capra
- 3 linguri ulei de masline
- 4 cartofi rosii medii
- 500g dovlecei
- 1/2 lingura cimbru proaspat tocat
- sare
- piper