1h
usor
Internationala
Curata andivele si incinge 1 lingura de unt intr-o tigaie la foc mediu. Adauga andivele stropite cu sucul de lamaie, sare si piper.
Gateste-le timp de 30 de minute, acoperite cu un capac, la foc mic, avand grija sa le intorci din cand in cand.
Intre timp poti sa pregatesti sosul bechamel.
Topeste 1 lingura de unt intr-o tigaie, adauga faina si amestecand continuu gateste-le un minut impreuna. Adauga laptele, amesteca bine si lasa sa fiarba cateva minute. Condimenteaza cu sare si un praf de nucsoara.
Cand andivele sunt gata scurge lichidul care a ramas si adauga-l in bechamel, apoi infasoara fiecare andiva intr-o felie de bacon.
Aseaza andivele intr-un vas din ceramica pentru copt, uns cu unt. Toarna sosul bechamel si apoi presara branza Gruyere
Pune in cuptorul incins la 220C, timp de 20 de minute.
Vei obtine 2 portii pentru fel principal sau 4 portii daca le servesti drept garnitura.
Sursa reteta si foto: Cafe Johnsonia
- andive
- un praf nucsoara
- 180ml lapte
- 1 lingura faina
- 60g gruyere rasa
- 4 felii bacon
- piper
- sare
- 1 lingurita suc de lamaie
- 2 linguri unt
- 4 andive