< 30 min
usor
Internationala
Intai facem bolul de parmezan astfel : se rade, pe razatoarea mare, parmezanul.
Incingem cuptorul la 220 grade. Punem foaia de copt si imprastiem parmezanul, uniform, cat sa iasa un cerc de aprox 10 cm diametru.
Bagam la cuptor aprox 4 minute. Scoatem parmezanul, il lasam 30 secunde sa se raceasca, apoi il separam de foaia de copt. Cercul il punem pe un bol, dupa alegerea noastra, si il apasam cat sa se muleze in jur. Lasam sa se raceasca pana se intareste parmezanul.
Se pune bolul de parmezan intr-o farfurie, dupa preferinta voastra (eu recomand tot o farfurie tip palarie, ca sa stea fix si sa nu se lase repede), si apoi adaugam baby spanacul, coacazele, baby menta, oualele de prepelita taiate in jumatati (acestea le fierbeti fix 2 minute!), chives proaspat si papaya taiata felii. Adaugati si baconul (rulat si prajit 3-4 minute in prealabil) precum si migdalele fulgi (pe care le trageti la tigaie impreuna cu ghimbir, curry, scortisoara si sare - cam 3-4 minute). Asezonati salata cu reductia de otet balsamic, zeama de lamaie si uleiul de masline.
Pofta buna!
- parmezan
- 1 fasie foaie de copt
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 4-5 frunzulite baby menta proaspete
- ½ lingurite ulei de masline extra virgin
- 4 fire chives proaspat
- 1 mana baby spanac
- 5g scortisoara praf
- 5g curry praf
- 5g ghimbir praf
- 1 lingura reductie otet balsamic
- 1/4 bucati papaya
- 5 oua de prepelita
- 50g bacon feliat
- 2 lingurite coacaze rosii boabe
- 150g parmezan
- 1 lingura migdale dulci