< 2h
mediu
Italiana
Incinge cuptorul la 200C.
Indeparteaza frunzele si coditele de la sfecla si toaca-le marunt.
Inteapa sfecla si cartofii cu o furculita si pune-i la copt. Cartofii trebuie sa stea 1 ora in cuptor, iar sfecla 1 ora si 15 minute.
Curata sfecla si cartofii, paseaza-le impreuna si trece-le printr-o sita pentru a obtine un piure fin.
Cantareste 130g faina si amesteca-o cu piureul si 1/2 lingurita sare. Formeaza un aluat si framanta-l pana devine neted.
Imparte aluatul in 4 bucati si ruleaza fiecare bucata intr-un rulou subtire pudrand cu faina ca sa nu se lipeasca.
Taie fiecare rulou in 20 de bucati. Ruleaza fiecare bucatica intr-o forma ovala si apasa in mijlocul ei cu o furculita. Aseaza fiecare bucata formata pe o tava cu hartie de copt unsa.
Gateste gnocchi in apa clocotind, cate 2-3 minute, pana cand se ridica la suprafata. Scoate-i si lasa-i sa se racoreasca.
Incinge o tigaie si gateste ceapa timp de 4 minute, adauga gnocchi, cozile de la sfecla tocate, sare si piper. Gateste timp de 3 minute si serveste fierbinte cu fasii de parmezan.
Sursa reteta si foto: My Recipes
- sfecla rosie
- 30g parmezan feliat subtire
- 400g ceapa feliata
- 160g faina
- 300g sfecla rosie ( 1 bucata cu tot cu frunze)
- 450g cartofi de copt