< 30 min
usor
Americana
Transforma fructele de sezon intr-un gem delicios folosid doar cuptorul cu microunde si un blender.
Marunteste portocala, lamaile si frunzele de cimbru cu ajutorul unui blender sau robot de bucatarie. Cantareste-le si transfera-le intr-un bol de 1 litru.
Adauga o cantitate de zahar egala cu cea de fructe pasate si amesteca bine. Adauga apoi 2-3 linguri de glucoza lichida. Pune totul la microunde (fara sa acoperi vasul) si gateste la putere mare timp de 2 minute.
Redu putere cuptorului (cu 10%) si mai gateste 3-4 minute pana cand amestecul capata o consistenta groasa si cojile de citrice se inmoaie.
Toarna gemul intr-un bolcan si lasa-l la temperatura camerei. Amestecul va continua sa se ingroase pe masura ce se raceste.
Sursa reteta: Daily Meal
Foto: foodgal.com
- portocale
- glucoza lichida
- zahar
- 2 lamai medii cu coaja taiate in 16 bucati mici
- 2 fire cimbru ( doar frunzele)
- 1 portocala mare cu coaja taiata in sferturi