Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

Gateau au chocolat se regaseste in Carte Regala De Bucate si vine din partea Arhiducelui Georg si Arhiducesei Eilika ai Austriei. Dana Burlacu, autoarea blogului Prajiturici si alte dulciuri, ne-a trimis reteta, depre care spune ca nu e deloc complicata, iar rezultatul este delicios.

Metoda de preparare

Intr-o cratita se pune ciocolata si untul la topit, la bain marie. Se indeparteaza de pe foc si se lasa la racit.

Se separa albusurile de galbenusuri. Peste compozitia de ciocolata se pune faina amestecand cu un tel, iar apoi se adauga galbenusurile. Separat se bat albusurile cu zaharul si se vor adauga compozitiei de ciocolata.

Aceasta compozitie se va pune in forme de ceramica sau emailate, bine unse cu unt. Ele se vor umple pe trei sferturi si se vor introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 175grade unde vor sta timp de 25 de minute.

Cand sunt gata prajiturile se scot din forme si se pun in farfurii individuale. Ele se servesc calde alaturi de o cupa de inghetata de vanilie. 

Sursa: Prajiturici si alte dulciuri